ID #1004

Hvem bliver satanist?

Den gennemsnitlige satanist er i dag en mand på ca. 25 år, som er i gang med en uddannelse, og som stiftede bekendtskab med satanismen da han var teenager. Der findes dog satanister i stort set alle aldre, og indenfor stort set alle arbejdsområder og samfundsklasser. På grund af gennemsnitsalder er der en del satanister, som er studerende og/eller forældre til småbørn.

Der er flere mænd end kvinder, der bliver satanister. Dette har flere grunde, men en af dem er, at kvinder ofte er mere religiøse/spirituelle end mænd. Da satanismen i høj grad afviser religiøse ideer som gyldige, gør dette satanismen mindre spændende for piger, på samme måde som kvinderne også udgører et mindretal i ateistforeninger og skeptikergrupper. Satanister kommer både fra religiøse og ikke-religiøse hjem.

Se i øvrigt teksten "Dansk satanisme".

Tags: kontakt