ID #1020

Hvilke sataniske helligdage findes der?

I mange af bøgerne om satanisme på det danske marked, er der en sektion med "sataniske symboler og helligdage". Disse lister har dog meget lidt at gøre med eksisterende satanisme.

Listerne over symboler og højtider kommer oprindeligt fra USA. Under Satanic Panic (se teksten "Satanic Panic i USA") var der en del kristne politifolk, som hold foredrag og arbejdede som eksperter i "okkult kriminalitet". Deres lister over datoer og symboler udviklede sig eksplosivt, fordi de hentede ideer fra alle mulige religioner, kulturer og grupper, som de opfattede som sataniske, hvor efter de lod sig inspirere af hinanden. Til sidst var der over 200 "helligdage" på listerne, og samtlige farver og former var forbudet med satanisme. Det vil sige, at der ved enhver forbrydelse kunne findes et "satanisk link", der gjorde det til en "satanisk forbrydelse". De lister der gengives i de danske bøger er ikke helt så slemme, idet de jo trods alt er mindre omfattende. Dette ændrer dog ikke ved det faktum, at de fleste af symbolerne faktisk ikke har en almindelig brug indenfor satanismen, og at det er de færreste moderne satanister, som fejrer specielle "sataniske helligdage".

Indenfor Church of Satan fremhæves personens egen fødselsdag som den vigtigste dag i løbet af året. Endvidere fejres Church of Satans fødselsdag valborgaften d. 30 april, Halloween markers d. 31 oktober, og solohvervene og jævndøgnene er også udpeget som højtider. I praksis ser det dog ikke ud til, at datoerne fejres af særlig mange satanister, og Church of Satan har heller ingen fastlagt praksis for, hvordan disse dage bør markeres.

I Satanisk Forum er der blevet udarbejdet en lille Halloween ceremoni som nogle medlemmer deltager i. Desuden fejrer nogle af lokalgrupperne deres lokalgruppes fødselsdag.

Se i øvrigt teksten "Halloween".

Tags: church of satan, filosofi