ID #1028

Skal man være udmeldt af Folkekirken for at være satanist?

Medlemskab af Folkekirken har to betydninger. Den ene er det økonomiske aspekt, idet man som voksen roligt kan forvente at have betalt mindst kr. 120.000 i kirkeskat fra man er 18 til man er 65. En satanist, der formodes at være interesseret i at pleje sine egne interesser, vil nok kunne bruge disse penge mere fornuftigt.

Det andet aspekt er medlemskabets personlige betydning. Hvis satanisten tror på, at der er noget om den snak, der udbredes i Folkekirken, så vil det nok være en mærkelig idé at være medlem af Folkekirken. Men hvis man ikke tror på noget af det (og det gør man næppe som satanist), er medlemskabet vel ligegyldigt, for så har det ikke betydning for satanisten. I så fald gør det rent ideologisk hverken fra eller til for satanisten, at han/hun er medlem.

Det korte svar er derfor, at hvis en satanists medlemskab af Folkekirken har en ideologisk vigtighed for ham/hende, så vil det nok umiddelbart være lidt svært at opfatte den pågældende person som satanist. Men hvis ikke det har nogen betydning for ham/hende, og hvis vedkommende ikke har noget problem med at smide over kr. 120.000 ud af vinduet, så kan det næppe være et problem, at vedkommende er medlem af Folkekirken.

Se mere om udmeldelse af Folkekirken her.

Tags: tro

Relaterede indlæg:

Du kan ikke kommentere dette indlæg