ID #1035

Er satanisme farligt for unge mennesker?

Der er mange fordomme om satanisme, blandt andet fordi ordet "satanisme" jo oprindeligt optræder som en del af den kristne mytologi. Det betyder, at der blandt mere eller mindre fundamentalistiske kristne grupper eksisterer en tro på onde sataniske sammensværgelser på samme måde som disse grupper også ofte tror på dæmonbesættelser og lignende middelalderlige forestillinger.

Desværre er mange af de danske bøger om satanisme skrevet af netop den slags kristne. Dette oplever vi følgerne af, når unge letpåvirkelige mennesker, som måske har problemer i skolen eller hjemmet, læser den slags bøger, og får lyst til at være satanister. De ved ikke, at den form for satanisme, som de føler sig fascineret af, ikke findes i virkeligheden, men kun er en kristen myte. Indenfor religionsvidenskaben kaldes den slags for "ostensive acting?". For et par år siden skrev religionshistorikeren Mikael Rothstein en artikel om emnet, som kan læses her.

Satanisk Forum får i ny og næ henvendelser fra mere eller mindre forvirrede unge mennesker, som har læst den slags bøger, og som er fascineret af død, vold, magi osv. Som udgangspunkt prøver vi at tale dem til fornuft. Vi prøver at forklare dem, at de er faldet for en myte, og at den faktiske satanisme er noget helt andet. De kristne bøger om emnet er måske nok spændende eventyr, men de beskriver ikke en filosofi, som kan leves i praksis, og at de grupper, der beskrives, aldrig har haft den udformning eller filosofi, som bøgerne hævder. Endvidere prøver vi at forklare dem, at hvis grupperne havde eksisteret, så ville de ikke ønske at være med i dem. Dette får normalt de unge til at miste interessen.

Tags: stereotype

Relaterede indlæg:

Du kan ikke kommentere dette indlæg