ID #1023

Hvad betyder det omvendte kors og tallet 666?

Disse to symboler stammer fra den kristne mytologi. Det omvendte kors er blevet opfattet som et symbol på det omvendte af kristendommen, hvilket af de kristne opfattes som lig med satanisme. Tallet 666 omtales som ”dyrets” tegn, det vil sige Satans tegn, i Johannesåbenbaringen, som er en kristen dommedagsberetning. Begge symboler er blevet brug af forskellige okkultister, og ses også nogle gange i forbindelse med satanisme. I dag bruges de dog mest indenfor black metal satanismen og forskellige andre anti-kristne grupper. En del af de filosofiske satanister afviser brugen af symbolerne, med henvisning til, at de tilhører den kristne mytologi, og at "et kors er et kors, lige meget hvordan det vender".

Se også spørgsmålet: "Hvilke symboler bruger satanister?".

Tags: heavy metal, symbolik